Visinele trateaza anemia

Posted by in Sfaturi practice on June 12, 2012

Vişinele conţin 6,5 – 21,5 g hidraţi de carbon, glucoză – în medie 0,8 g, albumină – 85,5 g, apă, 1,3 g acizi organici liberi, 0,5 g fibre alimentare, 256 mg potasiu, 1,4 mg fier, puţin fosfor, calciu, magneziu, sulf, cupru, zinc şi pigmenţi?

Combinaţia reuşită de vitaminele C, B1, B6, de fier, magneziu, cobalt, pigmenţi contribuie la prevenirea şi tratarea anemiei.

Vişinele congelate, chiar uscate, pulpa de vişină amestecată cu zahăr păstrează multe dintre calităţile fructelor proaspete.

Atenţie! Sucul de vişine nu este recomandat celor cu o aciditate ridicată a sucului gastric, celor care suferă de diaree, diabet zaharat, obezitate, ulcer gastric sau de afecţiuni cronice ale plămânilor.