Vinete la cuptor

Ingrediente:4 buc vinete, 100g cascaval ras, 500g ciuperci, 1 morcov, 1 ceap rosie, 1 rosie, 1 lingura ulei de masline, sare, piper, marar.

Mod de preparare:Se taie vinetele transversal, se scobesc de miez, se da cu praf de sare ┼či se lasa pana se face compozitia cu care urmeaza sa se umple.
Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline, se adauga morcovul taiat cubulete mici, miezul de la vinete, ciupercile taiate feliute si se continua calitul. Cand sunt aproape calite se adauga rosia curatata de coaja si taiata cubulete, sare, piperul si mararul proaspat – se mai lasa un pic la calit, apoi se lasa sa se raceasca un pic.
Vinetele se spala sub un jet de apa rece si apoi se umplu cu compozitia mai sus preparata, iar deasupra se presara cascavalul ras.
Se da la cuptor la foc moderat pentru 20 de minute.Timp de preparare:10 minute.Timp de coacere/fierbere:30-35 minute.Portii:4 portii.