Varza cu taitei de casa (reteta pentru 10 portii)
Ingrediente
Faina 1,000 kg; oua 0,200 kg – 4 oua; varza alba dulce 2,500 kg; untura 0,250 kg; piper 0,005 kg; sare 0,050 kg
Produs finit taitei cu varza: 0,300 kg
Valori nutritive: Protide: 16,13; lipide: 23,28; glucide: 76,60
Valori energetice: Calorii: 594,93.
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine. Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa. Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Preparatul se serveste cald.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com.
Produsul “Varza cu taitei de casa” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 – 10 februarie, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).