Usturoiul…

Pentru a profita de proprietatile sale antiseptice, sucul acestuia trebuie amestecat cu alte sucuri de legume. Acesta mareste secretia gastrica si face sa creasca motricitatea peretilor stomacului, fluidifica sangele si asigura supletea arterelor, scade tensiunea (dar numai atunci cand este prea ridicata); mai mult, infectii respiratorii si combate parazitii intestinali (giardia, limbrici sau oxiuri).Usturoiul consumat cu regularitate ofera protectie impotriva cancerului.

Constituenti principali :

  • fitosteroli (p-sitosterol, sigmasterol, colesterol);
  • saruri minerale: K, Ca, Mg, Na, CI, P, Fe, Cu, Si, Se, Cd, Zn;
  • vitamine: A, B1,B2, C, E, PP.

Indicatii terapeutice :

  • profilaxia si tratamentul bolilor infectioase;
  • actiune antibacterianasi antifungica ;
  • scade cantitatea de colesterol „rau”;
  • scade glicemia;
  • scade tensiunea arteriala;

  • antiagregant plachetar (dilueaza sangele);

  • actiune antioxidanta datorita prezentei seleniului si zincului;

Pentru paraziti intestinali folositi  Ceaiul de usturoi

Informatiile editate au caracter general si neexhaustiv de ordin medical, nefiind de natura sa inlocuiasca sub nicio forma asistenta/consultanta medicala de specialitate.