Tort de curmale cu frisca

Ingrediente: 300 g curmale, 200 g zahar pudra, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet de bis­cuiti, 250 g nuci macinate si 8 albusuri, 200 g zahar, 8 galbenusuri, 50 ml lapte dulce, 2 linguri amidon, vanilie, 300 g unt, 250 g frisca batuta si 2-3 linguri fructe confiate sau din dulceata.

Mod de preparare a blatului: Se bat albusurile spuma cu zahar, in bain-marie, pana se obtine o compozitie spumoasa. Se pun nucile si curmalele maruntite, se amesteca, apoi se toarna jumatate de compozitie intr-o forma de tort, tapetata cu hartie si se pune in cuptorul bine incins, la foc mic. Blatul trebuie sa se usuce, la fel ca si bezelele, nu sa se coaca. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate din compozitie.

Mod de preparare a cremei: Se freaca gal­benusurile cu zaharul, se adauga laptele, ami­donul si vanilia si se pun la fiertfpana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga untul alifiat.

Se umple tortul si se imbraca cu aceasta crema. Se decoreaza cu frisca batuta si fructe confiate sau din dulceata, scurse de sirop.