Tort de biscuiti cu zahar ars

Ingrediente: 500 g biscuiti, 1 1 lapte, 8 linguri zahar, doua linguri faina, o lingura rom, jumatate baton de vanilie si 100 g nuca.

Mod de preparare: Se ard intr-o cratita 4 linĀ­guri de zahar, care apoi se sting cu putina apa fierbinte. Separat, se inmoaie faina cu o ceasca de lapte rece, amestecand bine, pana dispar toate cocoloasele. Se mai toarna lapte rece, completand pana la un litru. Se amesteca cu siropul de zahar ars, adaugand si 4 linguri de zahar, o lingura de rom si vanilie. Se lasa pe foc pana cand crema se ingroasa.

Se da la o parte si se pun biscuitii sfaramati in bucatele. Se amesteca usor si se da la rece.

A doua zi, se asaza compozitia pe o farfurie rotunda, iar deasupra se presara nuci tocate, prajite putin sau se imbraca tortul cu frisca batuta.