Tort de biscuit cu capsuni
Tags: adolescent, alaptarea, alergie, alimentatia copilului, alimentatie copii, bebelusul, boli, calorii, carne, ciorbe, desert, diete, diversificare, E-uri, formula, fructe, ghid alimentatie, gradinita, ingrediente, lapte, legume, mancare, medic, meniuri, minerale, mofturos, nutritie copii, obezitate, parinti, pediatru, peste, piure, portii, prescolarul, retete copii, salate, sandwich, sarcina, scoala, scolarul, sfaturi practice, sucuri, supe, vitamine
Ingrediente: 200 grame de biscuiti,300 grame de capsuni, 50 ml de sirop de capsuni, 300 ml de lapte dulce, 1 pliculet de gelatina, 100 grame de zahar pudra,vanilie, 5 galbenusuri, 200 grame de frisca batuta,
Mod de preparare: Se pune la fiert, in bain-marie, laptele amestecat cu galbenusurile, zaharul si vanilia, iar cand s-a legat, se ia vasul, se adauga gelatina dizolvata in putina apa si se lasa sa se racoreasca. Se pune un strat de biscuiti sfaramati pe fundul unei cratite, se stropesc cu sirop, se acopera cu un strat de capsuni zdrobiti, un alt strat de biscuiti si de fructe, pana se termina.
Deasupra se rastoarna crema preparata, clatinand usor cratita pentru ca sa intre in toate golurile. Se pune cratita la frigider pana a doua zi. Se rastoarna si se orneaza cu frisca si capsuni proaspete.
Pofta buna!