Tochitura ardeleneasca

4Reteta Tochitura ardeleneascaface parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula,Turda, Jud. Cluj (Ardeal), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) si poate fi degustata in cadrul restaurantului, la un pret promotional.

 

 

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

 

 

3Ingrediente

 

  • ceafa de porc 230 gr

  • ulei Arpis 150 gr

  • sare, piper

  • boia de ardei dulce

  • usturoi 3 gr

  • faina de malai Arpis 140 gr

  • ou

  • branza de burduf 50 gr

 

 

2Ceafa de porc condimentata cu sare si piper se taie bucatele, se caleste bine in uleiul Arpis incins pana cand scade bine, se adauga la final usturoi, boia si se trage de-o parte.

 

 

Se face o mamaliguta buna pe care o asezam pe platou, peste ea punem doua felii din branza de burduf, la mijloc un ochi facut la tigaie si alaturi carnea cu putina grasime lasata prin prajire.

 

 

1Despre Castelul Printul Vanator si Dracula

 

Construit si decorat intr-un stil ce te duce la granita dintre arhaic si modern, Complexul Turistic CASTELUL PRINTUL VANATOR sI DRACULA, te transpune intr-o lume de poveste.

 

Complexul dispune de camere si apartamente mobilate pastrand caracteristicile perioadei medievale si cuprinde sauna, aer conditionat si parcare privata.

 

La cerere, complexul organizeaza partide de vanatoare, dar ofera si pachete balneo pentru mai multe tipuri de vizitatori.

 

 

 

Despre proiect

 

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – decembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): 121,Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?,Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf,Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

 

 

Retetele traditionale din Ardeal au fost puse la dispozitia proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor si Castelul Printul Vanator si Dracula.

 

 

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .