Tarta de orez (dupa 1 an)
Ingrediente: Aluat – 250 faina, 125 g unt, 60 g zahar, 1 ou, 1 praf de sare; Umplutura – 1/2 l lapte, 150 g orez, 150 g zahar, 1 lingura unt, 2 oua, scortisoara sau vanilie.
Mod de preparare
Se inmoaie orezul in apa rece, se scurge, se pune pe foc cu laptele rece, scortisoara sau vanilia si untul. Se acopera cratita, se lasa sa fiarba la foc moale si se amesteca din cand in cand. Cand orezul e aproape gata, se adauga zaharul, se lasa sa fiarba pana scade bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bat tare ouale si se amesteca cu orezul. Se framanta aluatul sfaramicios din ingredientele indicate, se intinde coca si se pune in forma de tarta unsa cu unt, se intinde orezul peste aluat si se pune sa se coaca in cuptor, la foc mai iute, timp de 30 de minute.