Supita de rosii

Ingrediente:Rosii 450 gr., apa 750 ml., ceapa 50 gr., morcov 75 gr., patrunjel radacina 40 gr., ardei gras 1 1/2 bucata, o lingura de orez, unt 12 gr., verdeata tocata, un praf de sare.

Mod de preparare:Ceapa intreaga, morcovul, patrunjelul si ardeiul gras, taiat in felii le pui la fiert. Rosiile le cureti de coaja si le tai in bucatele. Atunci cand legumele sunt fierte adauga si rosiile. Lasa sa mai fiarba 10-15 minute, dupa care ia de pe foc.
Zarzavaturile, in afara de ceapa, le pasezi prin sita si, impreuna cu zeama, le pui din nou la fiert, impreuna cu orezul. Fierbe pana cand orezul s-a inmuiat. Daca este necesar poti pune pe parcurs apa calduta pentru a completa lichidul pierdut prin evaporare.
Cand servesti adauga untul si verdeata proaspat tocata.

Pofta buna!

Timp de preparare:15 minute

Timp de coacere/fierbere:1 ora

Portii:3 portii