Supa de pasare

Ingrediente:carne de pasare (rata, pui, curcan, gasca) 1kg, 150g orez, fidea o mana plina, smantana proaspata 300g, 4 oua, apa rece 2 l, zeama de la o lamaie, sare dupa gust, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel verde, piper.

Mod de preparare: In apa rece se pune carnea de pasare la fiert cu un praf de sare la foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie pana fierbe carnea. Dupa ce a fiert canea se scoate si se taie in bucati potrivite dupa dorinta. In apa in care a fiert carnea se pune orezul bine spalat si fideaua. Separat intr-un bol se bat ouale bine apoi se adauga smantana, zeama de la o lamaie si se amesteca foarte bine. Dupa ce orezul si fideaua au fiert se completeaza cu apa clocotita supa pana la cantitatea initiala de 2 l si se inlatura de pe foc. Se ia cu polonicul din supa si se toarna peste compozitia de oua in bol, cate putin amestecand continuu. Se poate pune cam 5-6 polonice de supa. Continutul din bol se toarna peste supa in oala si se amesteca. Se pune carnea in supa, marar si sare dupa gust si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute la foc potrivit. Cand este gata se pune patrunjel verde si praf de piper dupa gust. Se serveste fierbinte.