Supa cu prune

Ingrediente:130g cartofi, 130g prune, 40g morcovi, 25g telina, 60g ceapa rosie, 2 linguri ulei de masline, 1l supa de legume, 1/2 lingura zahar pudra, 1 praf de scortisoara, piper macinat, lapte.

Mod de preparare:Ceapa se taie in cubulete mici si se inabusa in ulei, intr-o oala.
Morcovii, telina, prunele si cartofii se taie de asemenea in cubulete, se adauga si ele in oala.
Se presara deasupra zaharul pudra si se caramelizeaza usor.
Se toarna supa de legume deasupra si se lasa sa fiarba, impreuna cu scortisoara si cu celelalte condimente, in jur de 30 de min.
Apoi se amesteca pana atinge consistenta unui piure si se mai lasa sa dea inca o data in clocot.
Laptele se bate pana devine spuma si inainte de servire se adauga o lingurita de lapte in fiecare farfurie de supa, ca ornament.Timp de preparare:10-15 minute.Timp de coacere/fierbere:40-45 minute.Portii:4-5 portii.