Supa-crema de dovlecel cu ghimbir

Ingrediente: 2 dovlecei de marime medie, 1 lingurita de ghimbir, 6 linguri de unt, 1/2 cana supa de pui, 2 cepe mici, tocate, 3 cani lapte, sare.

Mod de preparare: Taie dovleceii pe jumatate, scoate semintele si pune-i intr-o tava unsa cu putin ulei. Baga tava la cuptor si coace dovleceii pana se inmoaie.

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie. Adauga ceapa si amesteca, adauga apoi ghimbirul si supa de pui.

Cand dovleceii sunt gata si s-au racit, taie coaja si pune-i in tigaie. Amesteca bine.

Pune amestecul intr-un mixer sau blender si paseaza. Toarna amestecul intr-o tigaie si adauga lapte. Incalzeste usor. Se serveste imediat.

Portii: destule portii

Timp de preparare: 10 min

Timp de coacere: 60 min

Pofta buna!