Sufleu de mazare

Ingrediente: 750 gr. mazare, 4 oua, 3 linguri de unt, 50 gr. faina, 300 ml. lapte, 2 linguri branzica de vaci, un praf de sare.
Mod de preparare: Spala bine mazarea. Pune-o sa fiarba in apa clocotita cu putina sare. Cand s-a fiert, pune mazarea in blender si mixeaz-o. Piureul de mazare astfel obtinut, pune-l pentru cateva minute pe foc sa scada.
Prepara un sos din faina, lapte si unt. Adauga pe rand galbenusurile si sarea. Amesteca sosul cu branzica, piureul de mazare si la final cu albusurile batute spuma. Acum amesteca usor. Unge o tava sau mici forme de sufleu cu unt. Toarna compozitia in forma. Coace sufleul la foc potrivit timp de aproximativ o ora. Serveste sufleul cald.

Pofta buna!

Timp de preparare: 20 minute

Timp de coacere/fierbere: 1 ora

Portii: destule portii