Sufleu de dovlecei

Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii, 3 linguri unt, 2 linguri faina, 1/2 ceasca lapte sau apa, 2 linguri branza, 3 oua, sare.

Mod de preparare:Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite si se oparesc cu apa clocotita si sare. Se scurg, se asaza intr-o forma yena, cu unt. Se tin putin pe foc pana iese toata umezeala din ei.

Separat se amesteca doua linguri nu prea pline de faina, in doua linguri de unt topit. Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte. Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand.

Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga albusurile spuma Se toarna deasupra, se presara branza rasa. Se da o ora la cuptor, la foc mijlociu, pana creste. Se serveste in forma.

Pofta buna!