Stiati ca…

Uleiul de samburi de struguri este un ulei de o culoare galbuie-aurie cu nuanta verzuie si cel mai bun este atunci cand se obtine prin presarea LA RECE a samburilor de struguri. Are gust placut, usor dulce, aproape fara miros si contine cantitati mari de vitamina E si F, precum si minerale: zinc, cupru, seleniu.

Dar cel mai important, uleiul de samburi de struguri contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C – si asta pentru ca anihileaza un numar mult mai mare de radicali liberi.

Se foloseste pe scara larga doar de putin timp, pentru ca tehnologia de producere a acestui ulei nu a fost disponibila pana acum, de aceea pretul acestui ulei este chiar mai mare decat cel al uleiului de calitate de masline.
Se recomanda consumul a 150mg – 200mg zilnic de ulei, de trei ori pe zi, in alimentatie sau pur si simplu, dar fara sa fie folosit la prajit, pentru ca peste 50 de grade Celsius ii sunt distruse proprietatile curative.