Stiai ca…

Posted by in Sfaturi practice on May 13, 2012

In cadrul unui studiu realizat cu ajutorul a 1.000 de voluntari s-a constatat ca cei care consumau mere regulat aveau un risc de 3,7 ori mai mare de a avea dentina (stratul de sub smalt) deteriorata?

Merele sunt acide si, in plus, fiecare contine cam patru lingurite de zahar. si, desi o cutie cu suc acidulat contine circa opt lingurite de zahar si are o aciditate similara cu cea a merelor, acest lichid nu face la fel de mult rau dintilor precum fructul.

Cercetatorii cred ca aceasta concluzie surprinzatoare este cauzata de faptul ca dureaza mai mult sa mananci un mar decat sa bei o cutie cu suc acidulat, prelungind astfel timpul in care dintii sunt expusi la actiunea aciditatii si a zaharului.

Pentru a reduce efectul daunator al merelor asupra dintilor, clateste-ti bine gura cu apadupa ce ai mancat unul, sau, daca poti, consuma-le impreuna cu lapte sau branza, al caror calciu neutralizeaza aciditatea. in privinta bauturilor acidulate, e mai bine sa le eviti, avand in vedere ca nu aduc beneficii sanatatii, cum o fac merele.