Spanacul…

Spanacul este recomandat in: convalescenta, astenie (psihica si fizica), copii rahitici, femei insarcinate.

Continutul nutritiv al unei cani de spanac fiert, cu sare:
• Vitamina K
• Fier
• Acid folic
• Magneziu
• Vitamina B2
• Calciu
• Potasiu
• Fibre
• Proteine
• Fosfor
• Zinc
• Vitamina E

Compozitie

Principalii constituenti ai spanacului sunt: saruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii.

Spanacul furniza mai multi nutrienti decat orice alte produse alimentare, de aceea va trecem cu puncte cateva beneficii ale spanacului:

1. Stimuleaza sanatatea oaselor
Cantitatile de vitamina K, calciul si magneziul, furnizate din plin de spanac sunt numai bune pentru sanatatea si cresterea armonioasa a oaselor copilului tau.

2. Beneficii gastrointestinale
Vitamina C si beta-carotenul din spanac ajuta la protejarea colonului de actiunea radicalilor liberi.

3. Beneficii antiinflamatoare si antimigrenoase
Nutrientii din spanac au actiune antiinflamatoare importanta afectiunile. Magneziul si riboflavina din spanac pot ajuta la diminuarea frecventei atacurilor migrenoase.

4. Stimularea creierului
Consumul spanacului duce la o crestere semnificativa a capacitatii de a invata si a deprinderilor motorii.

6. Efect energizant
Spanacul este o sursa excelenta de fier, un mineral important mai ales, copiii aflati in perioada de crestere au nevoie de o cantitate sportita de fier pe care o pot lua cu usurinta din spanac.

ATENTIE MAMICI!!!! Spanacul e pe lista alimentelor cu potential ridicat de a produce alergii.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Sucul de spanac
Ingrediente: 1 Kg furnze de spanac

Mod de preparare: se introduc frunzele de spanac in blender

Sucul de spanac : 500 ml baut in fiecare zi vindeca canstipatia, o cana (250 ml) de suc proaspat de spanac baut dimineata este foarte bun impotriva depresiilor nervoase si a oboselii. Sucul de spanac mai ajuta in recuperarea organelor afectate de diverse afectiuni.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Infuzia de spanac
Ingrediente: cateva  furnze de spanac (proaspete sau uscate)

Mod de preparare: Se incalzeste apa la fierbere si se adauga  peste frunzelel de spanac. Se acopera pentru 15 min. Se consuma 2 cesti pe zi (dimineata si seara).

Infuzia de spanac este buna pentru rinichi, afectiuni ale vezicii urinare si pentru astenie.