Sfaturi practice…din bucatarie

Posted by in Sfaturi practice on May 26, 2013
  • Daca pregatesti maioneza, tine uleiul si ouale la tem­peratura camerei cateva ore inainte, astfel ca ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. Pune o lingurita de apa foarte rece in maioneza care ti se pare ca se taie, dar continua sa freci si aceasta se va repara.
  •  Pentru a nu-i incetini fierberea, in orezul cu lapte zaharul se va pune la sfarsit.
  •  Puiul la cuptor se va rumeni mai frumos daca, dupa ce a fost uns, il pudram cu faina.
  •  Daca presari putin zahar peste uleiul incins, clatitele nu se vor mai lipi de tigaie.
  • Pestele se spala in apa rece, dar nu se tine in apa. Ast­fel carnea sa absoarbe apa si nu se rumeneste frumos.
  • Cand pregasti omleta, pune in castronul in care bati ouale 2-3 cuburi mici de unt, si preparatul va fi mai afanat.
  • Daca uleiul sau grasimea din tigaie s-au aprins, nu tur­na apa, ci acopera cu capacul…