Sfaturi practice…din bucatarie
Posted by AlimentatieCopii.ro in Sfaturi practice on May 26, 2013
- Daca pregatesti maioneza, tine uleiul si ouale la temperatura camerei cateva ore inainte, astfel ca ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. Pune o lingurita de apa foarte rece in maioneza care ti se pare ca se taie, dar continua sa freci si aceasta se va repara.
- Pentru a nu-i incetini fierberea, in orezul cu lapte zaharul se va pune la sfarsit.
- Puiul la cuptor se va rumeni mai frumos daca, dupa ce a fost uns, il pudram cu faina.
- Daca presari putin zahar peste uleiul incins, clatitele nu se vor mai lipi de tigaie.
- Pestele se spala in apa rece, dar nu se tine in apa. Astfel carnea sa absoarbe apa si nu se rumeneste frumos.
- Cand pregasti omleta, pune in castronul in care bati ouale 2-3 cuburi mici de unt, si preparatul va fi mai afanat.
- Daca uleiul sau grasimea din tigaie s-au aprins, nu turna apa, ci acopera cu capacul…