Semne ca este pregatit

Posted by in Sfaturi practice on August 28, 2012

La primele incercari de alimentatie cu lingurita, bebelusul probabil ca o va scuipa imediat. Aceasta reactie este normala, insa nu ar trebui sa fie de durata daca sugarul este cu adevarat pregatit pentru alimentele solide. Impulsul bebelusului de a scuipa obiectele din gura este denumit reflex de expulzie.

In cazul in care continua sa respinga lingurita si continutul acesteia la cateva mese succesive, nu-i mai oferiti alimente solide timp de cateva zile, dupa care incercati din nou. Unul dintre semnele ca micutul este pregatit sa primeasca alimente solide este faptul ca sta cu ochii atintiti asupra mancarii. Se poate apleca spre mancare si poate incerca sa o prinda cu manuta. Poate chiar sa-si deschida gura de fiecare data cand mancarea este trecuta prin fata lui sau cand aceasta este in apropiere.

Un alt semn este cand pare mai infometat. Plansul intre mesele care inainte il saturau inseamna ca acum are nevoie de mai multa mancare. Daca bea aproximativ un litru de lapte praf pe zi si doreste mai mult, sau daca primeste 8-10 mese zilnic, atunci este probabil gata pentru introducerea alimentelor solide.