Savarina cu frisca si gem
Tags: adolescent, alimentatia copilului, alimentatie copii, alimentatiecopii.ro, calorii, copil, desert, gem, savarina cu frisca, specialisti
Ingrediente: Aluatul: zahar pudra 50 gr., oua 3 bucati, faina 40 gr., zahar vanilat 1 plic (baton de vanilie). Frisca: 150gr., eventual gem 50 gr.
Mod de preparare: Timp de 10 minute, ouale intregi le bati la rece cu telul, impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Pune vasul cu compozitia pe un foc slab si mai fierbe inca 10 minute (la bain marie), pana cand se ingroasa si se intareste, dupa care adauga usor faina. Formele (indicat ar fi sa cumperi forme speciale de savarina sau poti folosi creativitatea) le ungi cu unt, le tapetezi cu faina si torni in ele compozitia. Coace in cuptor, la foc mic, aproximativ 35 – 40 minute. Rastoarna apoi pe un platou si insiropeaza. Siropul il pregatesti prin fierberea apei cu zaharul, timp de 10 minute. Savarina o poti insiropa fie cat este calda, cu siropul rece, fie se toarna siropul cald peste savarina rece. Unge cu un strat de gem si orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere/fierbere: 35-40 minute
Portii:6 portiii