Salata boeuf

Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti, 3 morcovi, 1 borcan castraveti murati, 1 borcan gogosari consevati, 1 lingura mustar, un praf sare. Pentru maioneza aveti nevoie de urmatoareleingrediente:1 galbenus fiert tare, 1 galbenus crud, ulei de masline si 100 g samantana, putina zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se spala si se fierb cartofii si morcovii. Dupa ce s-au fiert ii cureti de coaja si ii tai cubulete. La fel procedezi si cu gogsarii si castravertii, mai intai ii tai fasii lungi apoi ii tai cubulete.

Maioneza o prepari astfel: Galbenusul fiert tare se zdrobeste cu furculita se adauga galbenusul crud, se amesteca incet intr-o singura directie si se adauga ulei cate putin. Daca se taie poti folosi un pic de zeama de lamaie si amesteci in continuare. Cand ai obtinut cantintatea dorita, adaugi smantana, zeama de lamaie si amesteci. Smantana se toarna optional in maioneza, aceasta ii taie din gustul gretos.

Intr-un bol amesteca morcovii, cartofii, castravetii si gogosarii cu mustarul. Dupa ce ai amestecat usor, adauga si maioneza (mai pastreaza cateva linguri pentru decor). Cand este bine omogenizata, aseaza salata pe un platou si decoreaz-o cum iti place (cu fasii de castravete si gogosar, albus de ou fiert, masline etc).

Sfat: mai poti adauga in salata si mazare fiarta sau din conserva, masline fara samburi, telina fiarta, carne de pui fiarta, oua fierte (asezate intregi in interiorul salatei) etc.

Pofta buna!

Timp de preparare:40 minute.

Timp de coacere/fierbere:25 minute.

Portii: destule portii