Salam de biscuiti

Ingrediente: 300 ml lapte, 15 linguri de zahar brun, cinci linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, 250 grame unt, esenta de rom, 800 grame biscuiti simpli, 200 grame stafide, 200 grame rahat, 200 grame nuci.

Mod de preparare: Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile sfaramate bucatele si stafidele.
Pune intr-un vas, pe foc, o lingura de zahar si las-o sa se topeasca, fara sa se arda. Adauga putina apa, cateva linguri, si cand s-a desfacut tot zaharul caramelizat, adauga laptele si restul de zahar. Cand s-a topit bine zaharul, da deoparte si dupa ce s-a racorit, adauga unt, cacao si arome.
Lasa sa se racoreasca bine, cat sa poti baga degetul, si rastoarna totul peste amestecul cu biscuiti. Amesteca in continuu. Imparte in doua sau trei, folosind folii de celofan, si incepe sa formezi “salamul”. Da la rece si serveste taiat in felii, simplu sau cu frisca.
Poti renunta la rahat si dubla cantitatea de nuci si stafide. Poti tapeta celofanul cu nuca macinata, dupa ce l-ai udat putin sau l-ai uns cu unt.

Pofta mare!!

Timp de preparare: 30-35 minute.

Timp de coacere/fierbere:10-12 minute.

Portii: destule portii.