Rulouri de varza (dupa 2 ani )
Ingrediente: 400 g varza dulce , 100 g orez, 100 g ciuperci, 4 oua, 200 g branza telemea, 50 g unt
Mod de preparare
Se alege orezul, se spala, apoi se pune la fiert in apa clocotita, cu un varf de lingurita de sare. Ciupercile se curata, se spala, apoi se taie in forma de lame si se calesc in unt incins, apoi se sting cu putina apa calduta si se mai inabusa 10 minute. Varza se curata, se desface in foi si se spala in mai multe ape. Se pastreaza opt foi mari pentru umplut, iar restul se toaca. Se prepara o omleta din cele 4 oua si se marunteste. Branza se da prin razatoarea fina. Cand orezul este pe jumatate fiert, se scoate, se scurge bine si se amesteca, intr-un castron, cu ciupercile, branza rasa, omleta si varza tocata. Se umplu foile de varza cu compozitia, se ruleaza, se pun intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor, sa se rumeneasca.