Rulada de vara cu verdeturi

Ingrediente: 180 gr. branza telemea, 500 gr. spananc. Pentru aluat: 1 pahar cu ulei de masline, 4 linguri cu faina, 500 ml. lapte, ½ legatura patrunjel, ½ legatura de marar, 5 oua, un praf de sare.
Mod de preparare: Amesteca pe foc laptele cu uleiul, sarea si faina pana devine o pasta fina. Las-o sa se raceasca dupa aceea pune galbenusurile, apoi albusurile dupa ce le-ai batut spuma si verdeata (patrunjelul si mararul) tocata marunt. Toarna toata compozitia intr-o tava pe care ai tapetat-o inainte cu hartie de copt si ai uns-o cu ulei. Lasa la cuptor 35 minute. Rastoarna blatul peste un servet pe care l-ai umezit inainte. Presara deasupra blatului branza rasa si spanacul tocat. Ruleaza totul cu ajutorul servetului. Lasa cateva minute, indeparteaza prosopul si taie rulada felii.

Pofta buna!

Timp de preparare: 20-25 minute

Timp de coacere/fierbere: 30-35 minute

Portii: destule portii