Pui cu orez

Ingrediente: 1/2 piept de pui, 1 morcov, patrunjel, 1 ardei rosu, 1/2 ardei gras verde, 1 cescuta orez, 1 lingurita ulei de masline, un fir de praz sau 1 ceapa mica, sare dupa gust.

Mod de preparare: Toarna ulei intr-o cratita. Adauga ceapa, si morcovul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare. Pune si o cescuta de apa. Lasa la inabusit 2-3 minute, apoi adauga si ardeiul curatat de seminte, spalat si dat prin razatoare.
Lasa la foc potrivit, sa se inmoaie legumele. Intre timp spala orezul in mai multe ape, si lasa-l cu putina apa. Separat, in alt vas, pune pieptul de pui taiat cubulete la fiert in apa cu putina sare. Pastreaza apa in care a fiert carnea. Adauga carnea si orezul peste legume. Amesteca in continuu, sa nu se prinda. Torna apa in care a fiert carnea treptat, deoarece orezul absoarbe multa apa. La sfarsit presara cu patrunjel.

Pofta buna!