Pui cu maioneza

Ingrediente: Carneade pui sau curcan,  3 morcovi, 1 telina mica, 1 ardei,2 rosii,  o legatura de patrunjel, 1 ceapa, 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 300 ml untdelemn, 100 ml smantina, mustar, ceapa verde, o frunza de telina, marar, zeama de lamiie, sare.

Mod de preparare: Carnea se fierbe cu legume (morcov, telina, ceapa, rosii, ardei, patrunjel, cartofi). Se poate pune la fiert, carnea fiarta se curata de pe oase, se taie in cubulete.  Zarzavatul (morcov, telina, rosii), se taie cubulete, se mai adaugacei  2 cartofi de marime mijlocie fierti, taiati in cubulete. Maioneza se prepara din cantitatile mentionate, se amesteca cu smantina, se adauga sare, zeama de lamiie, mustar, ca sa aiba gust mai picant, iar pentru aroma se pun: marar, o frunza de telina sau patrunjel – toate taiate marunt si putina ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici; apoi se adauga carnea si zarzavatul.

Salata se asaza pe platoul de servit, se niveleaza si se orneaza cu masline  si cu gogosari  sau castraveciori murati.