Prajitura cu caise

Ingrediente: 4 oua, faina,zahar, unt, lapte, apa , frisca batuta

Mod de preparare: Din 4 oua cantarite, tot atata faina, zahar şi unt sau untura se face un aluat care se coace intr-o forma de tort unsa bine si presarata cu faina sau pesmet.
Se face, intre timp, urmatoarea crema, cu care se acopera suprafata in mod egal, netezind cu cutitul ud: 0,5 1 lapte, 40 g faina de cartofi dizolvata in putina apa rece, 50 g zahar, o lingurita unt, o lingura rom.
Se pune la fiert laptele cu zaharul si untul.Cand clocoteste se adauga faina putina apa rece si se lasa sa dea 2-3 clocote, amestecand mereu.
Se adauga romul si se toarna fierbinte peste aluatul din tava.
Se infig deasupra jumatati de caisa din dulceata sau compot scurse bine si se introduce din nou prajitura in cuptor.
Crema este mai fina daca in loc de 0, 5 L  lapte se pune 0, 250L lapte şi 0,250  frişca nebatuta.

Pofta buna!