Placinta cu branza de vaci (dupa 2 ani)

Ingrediente:

Aluat: 500 g faina , 1 lingurita sare, 1/2 pahar apa, 1 lingura ulei

Umplutura: 400 g branza de vaci, 3 oua, 1 lingura faina, 1 lingura de gris, 2 linguri smantana, 200 g zahar, 1 praf de sare, vanilie, coaja rasa de lamaie, 100 g stafide, 50 g margarina pentru stropit

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta, se face o adancitura in mijloc, in care se pun sarea, apa si uleiul. Se face un aluat potrivit si se framanta bine. Se prepara umplutura. Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile si celelalte ingrediente, se amesteca foarte bine si se incorporeaza albusurile batute spuma. Se intinde foaia de aluat, se stropeste cu margarina topita si se umple cu branza. Se ruleaza foaia si se pune in tava tapetata. Se taie bucati cu un cutit uns in grasime si se stropeste cu margarina. Se coace la foc moderat timp de 40 de minute.