Pizza vegetariana

Ingrediente: Pentru aluat: 250 gr. faina integrala, 15 gr. drojdie, 100 gr. făină albă, 1 lingurita miere, un praf de sare, 2 linguri ulei de masline Pentru ce se pune deasupra: 300 ml suc de roşii, 1 ceapă, 2 rosii, 2-3 ardei, 100 gr. ciuperci, 50 gr. porumb dulce, câteva măsline.

Mod de preparare: Pentru aluat trebuie sa amesteci drojdia cu cateva lingurite de apa calduta si cu sare. Lasa drojdia sa creasca, pana cand tu pregatesti celelalte ingrediente pentru pizza.
Ceapa o cureti, o speli si o tai in cubulete cat mai mici. Ardeii se spala si se taie in felii cat mai subtiri. Ciupercile, le fierbi pentru cateva minute in apa cu putina sare. Maslinele le tai in felii cat mai subtiri.
Intru-un bol amesteca drojdia si faina. Dupa ce s-au omogenizat, adauga uleiul si apa calduta. Cand s-au amestecat bine ingredientele, lasa aluatul sa creasca pentru aproximativ o ora.
Intr-o tava intinde aluatul cat sa acopere toata suprafata. Se da la cuptor pentru 5 minute. Dupa ce ai scos tava, unge blatul cu un sos facut din sucul de rosii, sare si miere. Apoi, pune pe rand legumele, ciupercile, boabele de porumb si maslinele. Pune din nou tava in cuptor, pentru 30-35 minute, la foc potrivit.
Daca vrei, cand este gata mai poti adauga sos de rosii pe deasupra.

Timp de preparare: 30 minute

Timp de coacere/fierbere: 30-35 minute

Portii: destule portii
Pofta buna!!