Pilaf cu carne

Ingrediente: 300-400 g carne, zarzavat, 150 g orez, 750 ml supa de carne, o lingurita ceapa rasa, frunze de patrunjel, telina, sare, untdelemn sau unt.

Mod de preparare: Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita, bine scurs, se inabusa, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt si 4 linguri de apa, amestecand mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne si se adauga sarea dupa gust. Se fierbe la foc mic, acoperit circa 20 minute. Cand inca nu a scazut complet lichidul , se adauga carnea fiarta din supa, taiata in bucati sau in felii si frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Cand orezul este fiert, cratita se trage la o parte, chiar daca a mai ramas putin lichid, acesta va fi absorbit in citeva minute. Se serveste cu ardei copti, salate de cruditati sau muraturi ca fel doi.