Paste cu legume

Ingrediente: 350-400 gr. paste penne, 2 dovlecei, 2 vinete mici, 2 ardei copti, decojiti, 300 gr. rosii cherry, 4 cepe potrivite, 2 catei de usturoi, ulei de masline, 4 frunze de busuioc, un praf de sare,
Mod de preparare: Spala bine si taie in felii destul de groase dovleceii si vinetele. Pune-le intr-o tigaie la inabusit in ulei cu putina apa. Cand s-au patruns scoate-le pe o farfurie.
Curata ceapa si usturoiul. Inabuseste ceapa si usturoiul pentru cateva minute in ulei cu putina apa. Cand sunt gata scoti ceapa si usturoiul. In uleiul ramas pune rosiile. Cu ajutorul unei spatule le intorci cu grija sa nu se sfarame. Scoate-le pe un servetel si lasa-le deoparte.
Aseaza in tigaie restul legumelor. Asezoneaza-le cu sare si piper si lasa-le sa se mai inabuseasca cateva minute. Dupa aceea adauga si rosiile.
Pastele le pui la fiert in multa apa cu sare. Cand sunt gata, scurge-le si stropeste-le cu putin ulei de masline.
Pune pastele intr-un bol peste care adaugi legumele. Salata se serveste calda cu frunze de busuioc proaspat tocate.

Pofta buna!

Timp de preparare:15 minute

Timp de coacere/fierbere:10-15 minute

Portii:destule portii