Paine cu morcovi si dovlecel verde

Ingredinte: 2 cani cu faina, 2/3 cana ulei de masline, 1 cana de fulgi de ovaz, 1 ou, 3/4 cana zahar brun, 3/4 cana morcovi taiati, 1 lingurita scortisoara macinata,  3/4 cana dovlecei cu coaja, taiati marunt, 2/3 cana cu lapte, 1/2 cana miez de nuca macinat, sare

Mod de preparare: Incalziti cuptorul pana la 175°C. Ungeti doua forme de dimensiuni 24 x 13,5 x 6,5 cm.

Puneti intr-un vas incapator faina, fulgii de ovaz, zaharul brun, scortisoara si sare; amestecati bine. Intr-un vas de marime mijlocie puneti laptele, uleiul si oul. Amestecati bine. Adaugati amestecul cu lapte peste ingredientele uscate. Amestecati pana cand ingredi­entele se inmoaie. Adaugati morcovul, dovlecelul si nucile, amestecati.

Puneti amestecul intr-o forma de paine. Coaceti timp de 35-40 minute sau pana cand prinde o crusta galben-maronie si la proba cu scobitoarea aceasta ramane uscata.

Se obtin 2 franzele.

Timp de preparare: 15 min.

Timp de coacere: 35-40 min.

Pofta buna!