Oua colorate natural

OuaIngrediente: 20-30 oua proaspete albe, 2-3 cepe rosii (pentru culoarea portocalie), 2-3 cepe albe (pentru culoarea galbena), cateva frunze de spanac (pentru culoarea verde), 1 sfecla rosie (pentru culoarea rosie), otet, sare.

Mod de preparare: Spala bine ouale cu apa si putin detergent de vase, apoi clateste-le. ,,Inveleste” fiecare ou in foi de ceapa (rosie si alba) si in foi de spanac. Pune fiecare ou ,,invelit” in ciorap de matase (spalat in prealabil) si leaga-le bine cu ata. Intr-o cratita cu apa in care ai adaugat sare si otet, pune ouale astfel pregatite. Lasa-le sa fiarba pentru 5-6 minute. Pentru a colora ouale in rosu, pune la fiert sfecla taiata in cubulete. Lasa apa si sfecla sa fiarba foarte mult (pana scade foarte mult apa). Cand este gata, pune restul de oua sa fiarba in apa rosie. Cand sunt gata, unge usor ouale cu un prosop imbibat in putin ulei. Astfel poti pregati pentru cei mici oua vopsite natural.

Pofta buna!