Ostropel de rata

Ingrediente:1 rata mijlocie, 1 lingura unt, 3 cepe, 1/2 lingura faina, 1 lingura bulion, 2 catei de usturoi, sare, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, 2 linguri otet de vin.

Mod de preparare: Se curata rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara unt in cratita, deoarece lasa singura grasime. Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin. Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda. Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.

Pofta buna!