Orez cu lapte, de la 2 ani

Ingrediente: O ceasca cu orez, 400 ml. lapte, 1 lingura cu zahar brun, un plic zahar vanilat, o lingurita cu coaja rasa de lamaie, scortisoara.

Mod de preparare: Pune la fiert intr-o oala 1,5 l apa si putina sare. Spala bine orezul, in mai multe ape, apoi rastoarna-l in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Lasa-l sa fiarba la foc mic, amestecand periodic, pana se umfla. Scurge-l printr-o sita. Pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, apoi adauga orezul fiert si mai lasa totul 5 minute la foc mic, sa se lege putin. Daca vrei sa iasa mai zemos, poti sa mai adaugi putin lapte. Adauga zaharul vanilat, apoi lasa-l la racit, acoperind oala cu capac.
In momentul servirii adauga coaja de lamaie si scortisoara. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

Atentie: Coaja de lamaie nu se pune in orezul fierbine, pentru ca poate deveni amara.

Timp de preparare: 10-15 minute.

Timp de coacere/fierbere: 25-30 minute.

Portii: 4 portii.

Pofta buna!