Mazare cu carne

Ingrediente: 300-400 g carne ,1/2 kg mazare boabe, 3 cartofi mari, 1/4 suc de rosii , 50 ml untdelemn sau 50 g unt, 25 g faina, frunze de patrunjel, telina si marar, 50 g ceapa, sare.

Mod de preparare: Carnea se inabusa cu ceapa, cartofii si untul (untdelemn). Mazarea tinara fierbe in circa 30 minute, deci daca se pregateste cu carne de pui, mazarea se adauga imediat, dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in unt (untdelemn). Se toarna apoi circa 1/4 l apa cat sa cuprinda mazarea, se adauga o lingurita 1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite, la foc mic, pana cand se inmoaie suficient si carnea si mazarea.

Daca se intrebuinteaza mazare din conserva (sau congelata) care este fiarta, atunci aceasta se adauga numai la sfarsit, cand carnea este bine fiarta. Mazarea din conserva se pune  fara zeama in care in care a fost conservata. Se poate pune o parte din sucul de rosii sa fiarba impreuna cu carnea. Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea, fara sa treaca peste nivelul acestora. Dupa ce sosul a fiert cateva clocote, cratita se ia de pe foc, mancarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu ambele.

Pofta buna!