Gogosari umpluti cu carne, legume si orez

Ingrediente:500 gr. carne tocata de pui, 5-6 gogosari, 350 gr. orez, 1-2 cepe, 2 morcovi, 50 gr. telina, 1 legatura marar si patrunjel, 500 ml. bulion, 3 linguri faina, 1-2 lingurite zahar brun, 200 ml. smantana, 4-5 rosii, 50 ml. ketchup de casa din ardei si rosii, sare, piper, 50 ml. ulei de masline.

Mod de preparare: Mai intai scoti cotoarele gogosari si ii scuturi bine de seminte.
Intr-o tigaie pune 2 linguri de ulei si inabuse carnea, ceapa tocata, telina si morcovii rasi pe razatoare, fara a le praji, cu putina apa, 3 rosii curatate de pielita si tocate, apoi adauga orezul, sarea, piperul si lasa pana scade zeama, adaugand verdeata tocata eventual si omogenizeaza bine compozitia.
Umple agogosarii si pune-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i praji prea tare, doar ii oparesti in ulei. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Pune gogosaii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si feliile de rosii deasupra.
Lasa sa fiarba la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ai prajit gogosariiii pregateste sosul: peste zeama ramasa adauga bulion, zahar, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa si amesteca totul bine, dar nu fierbe pentru ca vei adauga acest sos peste ardei. Se da la cuptor la foc mic 25-30 de minute.
Ii servesti calzi cu smantana si cu verdeata tocata.

Pofta buna!

Timp de preparare:15-20 minute.

Timp de coacere/fierbere:30-35 minute.

Portii:4-5 portii.