Ghiveci de legume
Tags: adolescent, alimenatatie copii, alimentatia copilului, alimentatiecopii.ro, copil, ingrediente, legume, mama, mancare, prescolarul, retete, scolarul
Ingrediente: O vanata, 1 kg. de gogosari, 2 ardei grasi, 2 cepe mari, 3 rosii, sare si piper, putin ulei de masline si putina faina de grau.
Mod de preparare: Vanata o speli bine si apoi o tai felii subtiri (cu tot cu coaja). Presara putina sare peste felii si le asezi pe o hartie absorbanta pentru a elimina excesul de apa. Ulterior le dai prin faina de grau si le prajesti in foarte putin ulei pe ambele parti. Scoate feliile tot pe hartie pentru a scapa de ulei si le tai apoi in patru.
Separat coace gogosarii si apoi ii cureti de pielita si de seminte si ii tai fasii. Rosiile le cureti de pielita si de seminte si le tai cubulete. Ardeiul gras il speli, il cureti si il tai cat mai marunt. Ceapa o tai si pe ea cat poti de marunt.
Incinge o tigaie cu putin ulei si incepe sa inabusesti intai ceapa, apoi adauga rosiile, gogosarii copti, ardeiul si la final feliile de vanata prajite si taiate in patru. Adauga putina apa, doar cat sa aiba loc legumele sa fiarba, acopera tigaia si lasa totul la foc mic pana ce amestecul se leaga iar ingredientele sunt fierte bine. Presara sare si piper dupa gust si astfel obti o mancare delicioasa si sanatoasa. Se pot folosi si alte legume, dupa preferinte.
Pofta buna!
Timp de preparare: 25 minute.
Timp de coacere/fierbere: 40-45 minute.
Portii: 6-7 portii.