Etichetele la control! – Concurs 22-28.04.2011

Posted by in Concurs on April 22, 2011

Castigatorul saptamanii 22-28 aprilie 2011 este  Dobinda Irina (Dobinda Maria) din Iasi.

Pentru ca…decizia sa-ti apartina!

Citeste cu atentie eticheta produselor pe care le cumperi, chiar daca asta inseamna sa pierzi mai mult timp in hipermarket. Sa nu uitam ca, este vorba despre produsele pe care copilul tau le manca, uneori in fiecare zi. Nu trebuie sa omitem faptul ca, o alimentatie gresita in copilarie duce la boli metabolice in perioada adulta.

Asa ca, incepand de azi va provocam pe toti la un joc. Noi va publicam in fiecare saptamana ingredientele unui produs si voi ne spuneti care este produsul respectiv. Primul care ne va spune numele produsului saptamana aceasta, va primi o jucarie TINY LOVE – JUCARIE ELECTRONICA “PE URMELE LUI FRED” in valoare de 122 ron. Raspunsul il trimite-ti pana pe data de 14 aprilie.2011 la adresa contact@AlimentatieCopii.ro.

Biscuiti cu cereale, cacao si bucatele de ciocolata

Ingrediente: Cereale integrale 29,6% (din care faina integrala de grau 65,7%, fulgi de ovaz 25,8%, faina integrala de orz 8,5%), faina de grau 22,8, zahar, bucatele de ciocolata 12,3 % [zahar, masa de cacao, unt de cacao, emulsificator (lecitina din soia)], grasime vegetala, cacao cu continut scazut de grasime 3,8%, faina de secara 2,5%, agenti de afanare (carbonat acid de amoniu, carbonat acid de sodiu, difosfat de sodiu), emulsificatori (E472e, lecitina din soia), lapte praf degresat, aroma, sare, vitamine si minerale [Vitamina E, Vitamina B1(Tiamina), Vitamina B3(Niacina), fier, magneziu, zinc].

Unt de cacao – produs natural, obtinut prin strivirea boabelor prajite de cacao si colectarea grasimii pe care o contin. Se foloseste cald pentru incorporarea perfecta a ingredientelor care se folosesc in realizarea produselor alimentare.

Grasimile vegetale hidrogenate sau margarina este un produs sintetic care se realizeaza prin hidrogenarea (procedeu tehnologic aplicat la nivel industrial) uleiurilor vegetale, care devin semi-solide sau solide la temperatura camerei. Astfel, grasimile de origine vegetala care la inceput erau sanatoase se transforma in grasimi saturate artificiale, din cauza modificarilor chimice la care sunt supuse. Consumul pe termen lung, margarina duce la aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neuro-degenerative, daunand si sistemului imunitar, deoarece provoaca o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer.

Lecitina (E322) este o substanta naturala, care contribuie la arderea si descompunerea grasimilor, impiedicand depunerea acestora in ficat. Se obtine din uleiurile vegetale si din substantele de origine animala.

Lecitina are un aspect semilichid vascos, cu o culoare bruna si un miros caracteristic, insolubila in apa. Sursele de lecitina sunt galbenusul de ou si semintele de soia. Lecitina este intrebuinta ca emulsionant si stabilizator in creme, inghetata, margarina si produse de patiserie.

Legislatia din tara noastra admite utilizarea lecitinei in produsele de panificatie, biscuiti, napolitane, margarina, ciocolata, caramele, inghetata, lapte praf, pudre pentru creme.

Carbonat acid de amoniu (E503ii) – aditiv alimentar artificial cu rol de emulgator, antiagregant si corector de aciditate. Se foloseste in prepararea painii, prajiturilor sau biscuitilor. Desi este considerat inofensiv, deaorece face parte din categoria ,,E-urilor inofensive’’, carbonatul acid de amoniu trebuie consumat in cantitati cat mai mici, deoarece irita mucoasele si poate produce acidoza sangvina (pH scazut al sangelui).

Carbonat acid de sodiu (E500ii) – aditiv alimentar sintetic, folosit ca antiaglomerant si corector de aciditate in compozitia berii, painii, biscuitilor si prajiturilor. Component al sarurilor din apa, face parte din categoria ,,E-urilor inofensive’’. Cu toate astea, carbonatul acid de sodiu, consumat si in cantitati cat mai mici produce iritarea mucoasele si acidoza sangvina (pH sangvin scazut).

Difosfatul de sodiu (E450i) – aditiv alimentar artificial utilizat de industria alimentara pentru a creste capacitatea de a retine apa, cu actiune emulsifianta, reduce pierderea de suc celular la decongelarea carnurilor si a fileului de peste, are capacitate dispersanta si antiaglomeranta. Folosit in realizarea produselor fine de panificatie, sosuri, deserturi, biscuiti si pesmeti. Efectele adverse asupra organismului printre cele mai grave se enumera faptul ca poate duce la impiedicarea asimilarii si fixarii calciului in oase, putand induce osteoporoza sau depuneri anormale de calciu – osteofite (ciocuri de ,,papagal’’).

Esteri ai mono şi digliceridelor cu acidul diacetiltartric (E472e) – aditiv alimentar, produs din glicerol (glicerina), acizi grasi naturali (in principal de origine vegetala, dar pot fi folosite si grasimi de origine animala) si alti acizi organici (acetic, lactic, tartric, citric). De obicei, este un amestec de alte produse, cu o compozitie asemanatoare grasimilor naturale partial digerabile esterificate cu alti acizi naturali. Produsul este folosit ca si emulgator si/sau stabilizator, find gasit intr-o gama larga de alimente. Facand parte din categotia ,,E-urilor inofensive’’, nu are efecte secundare cunoscute asupra organismului.

Inainte de a participa la concurs, citeste Regulamentul concursului pe http://www.alimentatiecopii.ro/2010/01/05/concurs-etichetele-la-control/

Castigator saptamanii 22-28 aprilie 2011, va fi anuntat pe www. AlimentatieCopii.ro in data de 28 aprilie 2011 la ora 23.00.

Perioada concursului este: 01 aprile 2011 – 31 aprilie 2011.

TINY LOVE – JUCARIE ELECTRONICA ”PE URMELE LUI FRED” peste 6 luni.

Caracteristici:

  • Prin cele 2 miscari, inainte si circulara, catelul Fred incurajeaza mersul de-a busilea al bebelusului.
  • Are 2 viteze de miscare, care se pot selecta cu ajutorul comutatorului de pe butonul mare din fata, cel cu o labuta desenata pe el.
  • Catelusul merge cateva secunde si se opreste, pana va fi atins din nou.
  • Daca jucaria nu este bagata in seama timp de cateva minute, catelusul va scoate diferite sunete pentru a-l chema pe bebelus la joaca.
  • Prevazut cu urechi fosnitoare, 4 tonuri muzicale, holograma si oglinjoara pe picior.
  • Functioneaza cu 3 baterii de 1,5 V, tip LR. Bateriile pentru testare sunt incluse in pret.
  • Material: polipropilena si poliester.
  • Dimensiuni: 25 x 8 x 18 cm.
  • Dimensiuni ambalaj: 26 x 13 x 23,5 cm.
  • Ambalaj: cutie din carton.

Acest produs dezvolta: Simturile, Functiile motorii de baza, Functiile motorii complexe, Gandirea si EQ-ul (Inteligenta emotionala).