Ecler a la Buni, dupa 11 ani

Ingrediente: Faina 100 gr., oua 3 bucati, ulei de masline 50 ml., un praf de sare, apa 100 ml. Pentru crema: zahar 100 gr., faina 75 gr., lapte 1/2 I., oua 2 bucati, zahar vanilat 2 plicuri (vanilie 1 baton).

Mod de preparare: In apa care clocoteste, pune faina, uleiul si sarea, amestecand pana se obtine un aluat legat, care se desprinde usor de pe lingura. Lasa-l sa se odihneasca cateva minute, dupa care adauga ouale, unul cate unul. Tapeteaza o tava cu putina faina si toarna, cu un cornet de hartie, mici suluri sau gogosele (dupa peferinte), care se coc la cuptor, la foc mic.
Crema se prepara astfel: freaca galbenusurile cu 75 gr. din zahar si cu zaharul vanilat, adauga faina, apoi laptele rece. Fierbe totul, pana cand compozitia devine ca o crema consistenta.
Atunci cand crema s-a racit se umplu cu ea eclerurile.
Pe deasupra se poate pune ciocolata topita.

Timp de preparare:10 minute

Timp de coacere/fierbere:10-15 minute

Portii:10 potii

Pofta buna!