Dovlecei umpluti

Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii, 500 g carne macra, 1 felie de piine, 1 ceapa mica, 2 linguri orez, 1 lingurita marar tocat, sare. Pentru sos: 2 linguri unt, 1 ceapa mica, 1 lingurita de faina, 4 rosii, sare.
Mod de preparare: Se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Se inabuseste in putina unt ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg dovlecei cat mai egali ca marime, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o cratita. Se face un sos cu o ceapa taiata si inabusita in unt cu putina faina si apa. Se pun rosiile taiate bucati. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.

Pofta buna!