Dovlecei umpluti cu legume

Ingrediente:4 dovlecei, 4 linguri de orez, 1 ceapa mare, 1 morcov, 4 rosii, 1 legatura marar verde, 200 gr. porumb boabe, 3 linguri de ulei, cascaval (optional), un praf de sare.

Mod de preparare:Taie dovleceii in jumatati, pe lungime, si scoate miezul cu o lingura (mare grija, sa nu spargi dovleceii). Fierbe apoi orezul in apa cu sare.
Toarna intr-o tigaie uleiul, pune ceapa, morcovul, o rosie, toate tocate marunt si 3 lingurite de apa. Adauga miezul tocat de la dovlecei si boabele de porumb. Presara mararul tocat si dupa ce s-au inmuiat toate legumele, ia-le de pe foc.
Lasa-le sa se raceasca si adauga orezul. Omogenizeaza bine amestecul si umple dovleceii.
Deasupra umpluturii presara cascaval ras sau asaza felioare de rosii. Pune dovleceii intr-o tava termorezistenta la cuptor pentru 15 minute, pana incep sa se rumeneasca frumos.
Serveste-i calduti alaturi de o salata de cruditati.

Pofta buna!
Timp de preparare:15-20 minute.

Timp de coacere/fierbere:30-35 minute.

Portii:Destule portii.