Din nou despre morcov

Posted by in Sfaturi practice on November 26, 2011
Tags: ,

Intr-o masura mai mare chiar decat adultii, cei mici trebuie sa profite de substantele active din morcovi pentru a fi sanatosi, fie consumandu-i cruzi fie sub forma de suc obtinut în casa. La fiecare 100 grame consumate organismul castiga în medie 7,6 g carbohidrati, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grasime, 30 miligrame de calciu si 0,6 miligrame de fier.

De asemenea, morcovul este o buna sursa de fibre, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, biotina, potasiu si tiamina. Ceea ce face însa morcovul cu adevarat special este prezenta beta carotenului, pigmentul portocaliu cu proprietati antioxidante care previne degenerarea celulelor.

Pont: pentru o absorbtie rapida adauga în paharul cu suc al piciului o picatura de ulei de masline.