De ce sa mancam rosii?

Posted by in Sfaturi practice on May 31, 2012

Rosiile contin vitaminele A, B, C şi E. Dintre minerale, cele mai mari cantitati sunt de calciu, fier, magneziu, sodiu şi potasiu.

Pentru organism rosiile sunt cea mai bogata sursa naturala de licopen. Licopenul reprezinta pigmentul natural care da culoarea rosie a tomatelor si este un antioxidant puternic. Rosiile galbene se mai numesc si gogonele şi sunt bogate in caroten.

Botanica sustine ca rosia este un fruct, dar arta culinara o incadreaza la capitolul legume.

La ce sunt bune rosiile: reduc colesterolul, regleaza diferite afectiuni ale sistemului osos,combat obezitatea si anumite forme de diabet, au proprietati antiinflamatoare, ajuta la dezintoxicarea organismului, stimuleaza miscarile intestinale si combat constipatia, reduc starea de stres si nervozitate, licopenul ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor iar sucul de rosii rehidrateaza organismul dupa expunerea indelungata la soare.