Curcan umplut

Ingrediente: Pentru un curcan de 4 kg se face urmatoarea umplutura: 250 g paine alba, ficatul de curcan, 100 g unt proaspat, 2 oua, sare, piper, marar tocat, 100 g ciuperci.

Mod de preparare: Se pregateste curcanul ca mai sus. Se face o umplutura din paine muiata in lapte si stoarsa bine, care se amesteca cu ficatul de curcan dat prin masina, sau cu putin ficat de vitel. Se freaca untul proaspat spuma, se amesteca cu tocatura, se pun ouale, sarea si piperul. Se freaca totul bine pana devine ca o pasta. Dupa gust se pot adauga si cateva ciuperci, fierte in apa si taiate bucati, si putina verdeata. Se umple curcanul, se coase si se  asaza intr-o tava potrivita ca marime, cu 2 — 3 linguri de apa si o lingura de unt, se da la cuptor. Se unge mereu cu sosul din tava. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar curcanul se unge cu putin ulei, sau numai cu unt pentru ca sa se rumeneasca. Cu jumatate de ora inainte de a fi gata, nu se mai unge de loc. Un curcan potrivit de mare se tine circa doua ore si jumatate la cuptor.

Pofta buna!