Curcan umplut cu ficatei si pipotele

Ingrediente: Un curcan de cca 2 kg (gata taiat), 100 g orez, 50 g unt, 3 oua, 80 g ceapa, piper, patrunjel, marar, sare, ienibahar, 50 ml rom, pipota si ficatul a 2-3 pui.

Mod de preparare: se taie pipota cat se poate de marunt. Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul, se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecind mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina, fierbinte, la foc mic, acoperite, pina scade lichidul si orezul este moale. Cind orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt sau trecut prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu virf de cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt, sau din ambele. Se trece prin masina de tocat ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute , adaugand cite putina apa pana cand se inmoaie). La tocatura se adauga ouale crude, un varf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecindu-se bine. Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele, exact ca si puiul si se frige la fel.

Pofta buna!