Cumperi mezelurile ?
De pe lista de cumpărături nu îţi lipseşte niciodată carnea pentru gătit şi mezelurile, nu-i aşa? Dar regulile esenţiale de alegere a acestor produse le ştii?
-
Culoarea este importantă
Când cumperi cremwurşti ai impresia că cei mai buni sunt cei care au o culoare rozalie. E doar o impresie… De exemplu, dacă îţi plac cei din piept de pui, gândeşte-te ce culoare are acesta. Albă, nu? Ei bine, la fel trebuie să arate şi cremwurstii! Acelaşi lucru este valabil şi pentru cremwurştii din porc. Carnea e mai roşie, la fel trebuie să fie şi ei.
-
Condimentele te pot păcăli
Îţi plac mezelurile mai condimentate? Atenţie! O cantitate mare de usturoi poate ascunde lipsa de prospeţime a cărnii din care a fost făcut mezelul respectiv
-
Umiditate mare, mezel injectat
La noi în ţara, mezelurile sunt împachetate în hârtie cerată sau simplă. Urmăreşte cât de multă apă rămâne pe hârtie. Dacă ambalajul este complet ud, înseamnă că mezelul a fost exagerat de mult injectat. Nu te lăsa păcălită, cumpărând apă la preţ de mezel!