Cum sa alegi mezelurile

Posted by in Sfaturi practice on June 14, 2012

Urmele de ace = mezeluri injectate cu saramură

La foarte multe sortimente de şuncă se pot vedea cu ochiul liber urmele de ace prin care şunca respectivă se injectează cu saramură. Fiind puţin probabil să găseşti mezel complet neinjectat, măcar cumpără şuncă cu cele mai puţine urme de ace. La kaizer, de exemplu, injectarea se vede în ţesut, adică acolo unde se îmbină partea de carne cu stratul de grăsime. De obicei ţesutul e rupt şi apos.

Mezeluri pe care ar trebui să le eviţi

Încearcă să te abţii de la a cumpăra parizer, cremwurşti sau polonezi, adică mezeluri care au la bază aşa numitele “paste fine”. Aceste paste fine sunt cel mai uşor de falsificat; în loc de carne, în pastă se pot amesteca proteine de soia, şorici şi alţi înlocuitori din carne.

Preţul „vorbeşte”

Nu te bucura niciodată de chilipiruri. Dacă un mezel conţine cu adevărat carne, atunci preţul lui trebuie să fie cel puţin egal cu cel al unui kilogram de carne, ingredientul din care a fost făcut. Nu mâncaţi mici gata preparaţi, exagerat de mari ca dimensiuni şi la un preţ suspect de mic. Înseamnă că în ei a fost pus din greu bicarbonat, iar acesta poate provoca tulburări digestive.