Cum poti elimina pesticidele

Posted by in Stiri saptamanale on October 06, 2012
Tags:

Alimentele sunt tratate chimic inainte de a ajunge pe masa noastra, ceea ce poate duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos central, avertizeaza nutritionistii. Telina, piersicile, merele, capsunile, afinele, spanacul, varza, cartofii si ciresele sunt alimente care pot “otravi” organismul cu tot felul de substante chimice, pentru ca se folosesc in procesul cultivarii, dar si al transportului lor se folosesc numeroase chimicale, informeaza shine.yahoo.com. Dupa ce au analizat alimentele, specialistii au realizat o lista a celor mai nesanatoase fructele si legumele.

Telina ocupa locul 1 in top. Potrivit expertilor americani, planta contine pâna la 67 de compusi chimici, desi cercetarile anterioare aratau ca telina contine in jur de 13.

Piersicile sunt stropite cu tot felul de substante care le fac sa reziste mai mult timp in rafturile din magazine, precizeaza cercetatorii. Din cauza structurii fragile, aceste fructe sunt expuse tratamentelor chimice.

Capsunile contin pâna la 53 de pesticide. Specialistii sustin ca acestea sunt lipsite de substante nutritive deoarece agricultorii folosesc tot felul de substante toxice pentru ca productia sa fie mare.

Merele contin pâna la 47 de substante toxice, in timp ce afinele au pâna la 13 toxine. Chiar daca fructele sunt spalate, expertii mentioneaza ca pesticidele nu vor fi eliminate in totalitate.

Ardeiul gras este leguma cea mai “nesanatoasa”, datorita continutului de 63 de tipuri de pesticide pe o singura bucata. Salata, varza, spanacul contin pâna la 43 de substante toxice.

Citeste tot articolul pe: http://www.gandul.info